donderdag 9 april 2009

"Denkplattegrondje"


In het verslag van Papendal (zie de blogpost van 24 maart j.l.) hebben we al e.e.a. vermeld over bureau De Limes, en het verschil tussen het "Angelsaksische model" in organisaties en het "Rijnlands organiseren"wat de toekomst zal hebben.
De Limes heeft in samenwerking met de V.O.B. een "denkplattegrondje"ontworpen over deze omslag van organiseren en denken..
Dit denkplattegrondje hebben we gebruikt en besproken op Papendal. Het geeft een goed beeld van deze 2 manieren van organiseren, oud denken/nieuw denken, en oud doen/nieuw doen.
Hierbij ook een afbeelding voor op ons weblog, helaas in 2 gedeeltes, maar je moet het dus als één geheel aan elkaar zien.
Tevens zal ik een exemplaar in de kantine ter informatie aan het bord hangen, zodat een ieder dit eens uitgebreid kan bestuderen.
Wij hopen dat het jullie, collega's aan het denken zet en reacties en ideeën hierover horen wij graag.

Namens de O.R.
Marjon ter Heijne

2 opmerkingen:

Jouke zei

Interessant!
Misschien iets om een keer bij mededelingenblad te doen of in bepaalde overleggen eens te bespreken?

Ondernemingsraad zei

Dit is zeker een interessante materie, en gaf op Papendal veel stof tot praten. Bespreken in bepaalde overleggen is een mogelijkheid. Ik heb gisteren ook een overzicht aan het prikbord gehangen, voor iedereen te bekijken.
Dank voor je reactie.
Marjon